Трима участника - три призови места за китаристите на Даниел Найденов

23-тия Международен фестивал по класическа китара се проведе в град Гоце Делчев в дните 3-5 октомври 2013г. Първото издание на фестивала е през далечната 1987-ма година. След няколкогодишно прекъсване форума се възобнови и тази година бе както за класическа, така и за електрическа китара. Участваха школи и музикални училища от цялата страна, както и представители от Германия. Станахме свидетели на много добри изпълнения, на вълнението на участниците и на наслаждаването на публиката. Конкурсът „Майстори на електрическата китара“ се проведе на открито и донесе настроение и оживление в спокойния съботен ден. На събитието бяха представени фирмата производител на китари KREMONA и фирмата за струни SAVAREZ.

Читалище Димитър Динев бе представено достойно от възпитаниците на господин Даниел Найденов, до когото организаторите бяха изпратили специална покана за член на журито на този престижен форум.

Представянето на китаристите на Даниел Найденов:
Безспорно най-голяма гордост за Читалище Димитър Динев и за своя учител бе Христо Нейчев. Той възхити журито и публиката с точността и интелигентността на своите изпълнения. Христо заслужено грабна първото място в надпреварата „Майстори на класическата китара“.
Кристиан Добрев впечатли журито не само с изпълненията си а и с цялостния си облик на металист. Връчена му бе грамота за второ място.
Един от най-младите участници – Константин Филипов, който навърши своите 13 години в дните на фестивала, си направи подарък за рождения ден – трето място при майсторите на електрическа китара.

Станалия любимец на своите възпитаници господин Даниел Найденов допълни богатата колекция от медали и грамоти за школата по китара към читалище Димитър Динев, която ръководи вече 27 години.

Хиляди благодарности за усилията и таланта на Христо, Кристиан и Константин, както и за грижите, музикалните и педагогически качества на техния учител – господин Даниел Найденов. Те направиха тези три дни приятни за нас, публиката, и успешни за себе си и за Читалището.

You are here Mузикална школа Трима участника - три призови места за китаристите на Даниел Найденов